Winter 2013-2014 - Nieuwe ontwikkelingen bij "Doe eens Wad"

Doe eens Wad heeft nu een eigen site: www.doeeenswad.nl Hierop zijn ook de artikelen te vinden die afgelopen seizoen in de media verschenen. Daarnaast geeft de site een beeld van de nautische tochten die worden aangeboden en de samenwerking die gezocht wordt om de krachten van mens en zee (weer) bij elkaar te brengen. Een intense natuurbeleving die meer brengt en geeft en een daadwerkelijke interactie aan gaat met de omgeving. Dit is en bijft een onderzoek dus in beweging, net als de zee.
Doe eens Wad draait nu 2 jaar en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het formaat begint te vragen om samenwerking met andere partijen. Dat biedt ook nieuwe kansen en mogelijkheden. Het is mooi om te ontdekken dat er interesse en belangstelling is bij andere partijen voor de opgedane kennis en ervaring. Soms vanuit totaal onverwachte hoeken, maar dat maakt het des te interessanter.     Top     Home

Najaar 2013 - Onstuimig

Zeer ongebruikelijk zijn er dit najaar veel oosten winden. Koude stormachtige dagen wisselen zich af met prachtige rustige zon overgoten dagen. Met elkaar in het vooronder van de Raaf de storm en het onweer afwachten geeft een bijzondere dimensie aan de gesprekken die ontstaan. Zelden komen op een andere plek zo veel kanten van een mens in één dag in beeld. Ik voel me bevoorrecht daar bij te mogen zijn en dat proces te begeleiden. Het lijkt er op  dat het aan boord zijn en de nabijheid van de zee dit los maakt. Sterker nog, misschien is dat wel iets wat de zee gewoon van mensen vraagt. Op zee moet je er zijn. Een kwaliteit die vroeger vanzelfsprekend was, nu moeten we daar soms weer even naar op zoek. Een groot voordeel van de zee: de zee oordeelt en veroordeelt niet, de zee laat hoogstens zien waar je staat. Aan jou wat je er mee doet. Ik voel me bevoorrecht om dit proces te mogen begeleiden en zo de jaren lange ervaring en leerschool van de zee voet aan wal te geven.    Top    Home

Augustus 2013 - Mooie lange zomeravonden, genieten van wat er is

En dan is het augustus, tijd om je lekker te laten opwarmen in de zon en te genieten van wat er is. Er even uit, om je heen kijken naar wat er allemaal nog meer was en misschien wel plannen te maken voor hoe je het na de vakantie anders gaat doen :)

Zo zwierf ik ook heerlijk wat over het Wad, alleen even een haven in om boodschappen te doen en dan weer lekker naar buiten. De lange avonden gebruiken om nog lekker lang door te varen, maar ook de vroege ochtenden zijn zo mooi. Zwemmen in de buurt van zeehonden, zeehonden die een eindje met je op zwemmen, visdiefjes die zich uit de lucht laten vallen in het water. Zeilen met hoog water, zwemmen en zonnen met laag water. Wat hebben we hier toch een waanzinnig mooi stuk natuur zo dicht bij. En wat geeft het een rust, kracht en vitaliteit om je in die omgeving te begeven, op het ritme van het tij. 

Ik heb besloten nog meer op deze plek te zijn. Je bent uitgenodigd om daar ook van te profiteren.     Top     Home

Juli 2013 - "Doe eens Wad ..." nu ook in de Volkskrant

"Doe eens Wad" is nu ook via Face-book te volgen: www.facebook.com/doeeenswad 

Maandag 22 juli stond en een prachtig artikel met een enorme mooie en grote foto in de Volkskrant van "Doe eens Wad". De fotograaf, Harry Cock, maakte ook onderstaande foto's. 1,5 pagina dat kon je niet over het hoofd zien en de reacties waren dan ook overweldigend. Erg leuk. Tot aan Rijkswaterstaat aan toe die interesse hebben in het project omdat zij het afval in het water landelijk in kaart aan het brengen zijn en nog geen duidelijk beeld hebben van wat er in de Waddenzee ligt. Wellicht volgt daar een samenwerking uit.
Wegens het enorme succes, de grote hoeveelheid publiciteit en belangstelling heeft de
Waddenvereniging in ieder geval besloten de tocht nogmaals via hen aan te bieden op vrijdag 30 augustus. Aanmelden hier voor kan bij de Waddenvereniging.

Ondertussen bij de PeerGrouP druk bezig met de voorstelling "De Lofar Expeditie", een muzikale reis door het helal onder begeleiding van de caberetier Vincent Bijlo. De voorstelling speelt van 25 juli t/m 25 augustus op locatie in Drenthe, vlak bij de grootste radiotelescoop ter wereld, tussen Exloo en Annen. Voorpret in de trailer      Top    Home

Juni 2013 - "Doe eens Wad" in de Trouw

"Samen iets doen aan de Plastic Soep in de Waddenzee" liet deze maand haar kracht zien. Van de winter waren de eerste contacten gelegd met de Waddenvereniging. "Doe eens Wad" werd vervolgens als één van hun excursies aangeboden in de campagne om extra aandacht te geven aan de Werelderfgoedstatus van de Waddenzee. Dit had ook voor "Doe eens Wad..." effect: een vol schip èn aandacht van de landelijke pers. Donderdag 11 juli verscheen er een pagina groot verslag in de Trouw van de journaiste die een dag mee voer.
In totaal ben ik deze maand drie keer uitgevaren naar het Rif om afval op te ruimen:
1x met een groep als verjaardagsfeestje
1x met de Milieudienst Groningen
1x met de Waddenvereniging 
Vondst van de maand: een Kliko    
Top     Home